Ölçme ve Değerlendirme
- Her sınav gerçek bir sınavın provasıdır, sözünden hareket ederek sınıf seviyelerine göre sene başında Akademik Takvimi belirleyerek okul içi, il ve Türkiye Geneli sınav uygulamalarında rehberlik yapar.
- 12.sınıflar için her hafta sonu, 11.sınıflar için 2 hafta bir, 9.ve 10.sınıflar için her ay yapılan deneme sınavları rehberlik servisi tarafından incelenir ve öğrenci ile birlikte değerlendirmesi yapılır. Konu eksiklikleri, zorlanılan konular bu değerlendirmede ele alınıp çalışma takvimine uygulanır.
- Öğrencilerimizin gireceği sınavlara hazırlıklı olmaları için tüm konuları kavramaları ve eksiksiz bir şekilde sınavlara girebilmeleri için tüm değerlendirmeler rehberlik servisimiz tarafından yapılmaktadır.
Okul-Öğrenci-Veli İşbirliği
- Velilerimiz 2 hafta bir telefonla aranarak gerekli bilgilendirmeler ve görüş alışverişleri yapılır. Bu görüşmelerde öğrencimizin ödevlendirmesi, sınav sonuçları, çalışmaları hakkında bilgi verilir ve değerlendirilir.
- Dönem içerisinde veliyle en az iki kere özel görüşme yapılarak, öğrencinin performansı ve genel durumu hakkında bilgilendirme yapılır.
- Yıl İçerisinde anne baba- çocuk iletişimini doğru kurma, oluşabilecek toplumsal sosyal problemlere önlem alabilecek bilinçlendirme, seminer ve sohbet toplantıları düzenlenir.
Anket ve Bireyi Tanıma Formları:
Rota Akademi Koleji Rehberlik Servisi, ‘her birey özeldir’ felsefesiyle öğrenciyi tanıma amaçlı ve gizlilik esasına dayanan araştırma teknikleri kullanır.
Bireyin kendini ve çevresini tanıması, kişisel özelliklerini nesnel bir şekilde ölçerek her yaş grubuna özel ayarlanmış ölçme tekniklerini eş zamanlı uygulanması amaçlanmıştır.
Uygulanan Anket ve form teknikleri hızlı bir şekilde değerlendirilip sonuçları öğrenci ile birebir görüşerek bilgi verilerek yönlendirme yapılmaktadır.
1. Psiko-Sosyal Gelişim
- Özgüvenini ve benlik algısını
- Kişisel sorunlarını çözme becerisini
- Sorumluluk duygusunu
- Kendini tanıma becerisini
- Karşısındakini anlama becerisini
2. Akademik Gelişim
- Akademik başarısını kapasitesi ile doğru orantılı olarak en üst düzeyde geliştirme,
- Akademik başarısını engelleyen durumlarla başa çıkmayı geliştirme,
3. Kariyer Gelişimi
- Yetenek, ilgi ve yönelimleri ile ilgili farkındalığını geliştirebilme,
- Kariyeri ile ilgili bilgi birikimini arttırabilme,
- Geleceği ve kariyeri ile ilgili karar verme gücünü geliştirme.
Öğrencinin yukarıda belirtilen gelişim aşamalarını takip edebilmek ve gerçekleştirebilmek için Birey Tanıma Teknikleri çerçevesinde hazırlanmış, olan Envanterler;
İlk Adım bireyi tanıma, Akademik Benlik Kavramı Ölçeği, Sınav Kaygısı Ölçeği, Mesleki İlgi Envanteri, Problem Tarama Listesi, Burdon Dikkat Testi, Mesleki Olgunluk Ölçeği, Başarısızlık Nedenleri Anketi, Sosyometri, Kimdir bu? Kime Göre Ben Neyim?’dir.
İLKADIM Birey Tanıma Envanteri; öğrencilerin tek oturumda Öğrenme Stillerini, Kişilik Özelliklerini, Çalışma Davranışını, Mesleki Yönelimini, Alan Yeteneğini, Baskın Zekâsını tespit eden bütüncül bir uygulamadır.
Öğrenci Tanıma Formu; öğrencinin Eğitim, Sosyal, Sağlık, Ailevi, Anne-Baba, Kardeş gibi geçmişi ve bugününün tüm ayrıntısıyla öğrenmemize olanak sağlayan bir araştırma metodudur. Bu form sayesinde öğrencilerin tüm detay bilgileri rehberlik servisi tarafından incelenecektir. Böylece gerek eğitsel, gerek mesleki, gerekse bireysel rehberlik açısından çok önemli bilgilere, sahip olunacaktır.